Havel, Holásek & Partners finančně podpořila první české vydání světového bestselleru z oblasti právní etiky

V pondělí 27. 11. 2017 proběhl v pražském Florentinu v  sídle advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners a její vzdělávací Akademie křest českého překladu knihy Global Issues in Legal Ethics. Světový bestseller z oblasti právní etiky vydává pod názvem Globální problémy profesní etiky právníků nakladatelství Wolters Kluwer za finanční podpory Havel, Holásek & Partners. Slavnostního uvedení knihy na český knižní trh se osobně zúčastnil i její autor, americký profesor práv James E. Moliterno.

altFoto: Martina Cibulka Měkutová

„Jsme velmi rádi, že se ve spolupráci s nakladatelstvím Wolters Kluwer a Pro bono aliancí, která se na projektu rovněž významně podílela, podařilo knihu nejenom přeložit, ale i zasadit do českého právního kontextu. Publikace Globální problémy profesní etiky právníků je cenná především tím, že díky komparaci různých přístupů v zahraničí přináší do českého diskurzu mnoho podnětných myšlenek a závěrů o významu a roli právníků ve společnosti a zároveň ukazuje některé profesní tendence, které jsou na západ od našich hranic běžným standardem, jako je například společenská odpovědnost a poskytování právních služeb pro bono,“ uvedl k překladu knihy autor její české předmluvy František Korbel, partner kanceláře a ředitel Akademie Havel, Holásek & Partners.

Financováním knihy kancelář navazuje na své dosavadní sponzorské počiny v této oblasti. Kromě podpory vydávání ryze právnických publikací, jako byla například kniha Příběhy právních pojmů od významného akademika a někdejšího místopředsedy Ústavního soudu České republiky Pavla Holländera, již třetím rokem financuje české a slovenské překlady vybraných titulů ze zahraničních bestsellerů zaměřených na leadership, management či marketing. V tomto roce například podpořila první české vydání světově proslulé knihy o rodinných firmách  Dilemmas of Family Wealth (Rodinné firmy na rozcestí).