Havel, Holásek & Partners je nejúspěšnější kanceláří v rámci soutěže Právnická firma roku

Největší česko-slovenská advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners (od 1. 1. 2018 HAVEL & PARTNERS) byla v rámci jubilejního desátého ročníku české soutěže Právnická firma roku oceněna jako nejlepší domácí kancelář. Vítězem se stala také v kategoriích Právo hospodářské soutěže a Telekomunikace a média a v ostatních oborových kategoriích se umístila mezi nejlépe hodnocenými kancelářemi. V počtu nominací a titulů všech dosavadních ročníků české i slovenské soutěže Právnická firma roku tak kancelář Havel, Holásek & Partners zůstává nejúspěšnější a nejkomplexnější kanceláří v  ČR i na Slovensku. Letošní výsledky vyhlásil pořadatel soutěže, společnost EPRAVO.cz, na slavnostním galavečeru v Paláci Žofín dne 6. listopadu 2017.

„Naše kancelář se i nadále soustředí na velké transakce, především na fúze a akvizice, nemovitostní transakce a jejich financování. V uplynulých měsících jsme ale také intenzivně rozvíjeli další služby. Nabídku jsme například nově rozšířili o trestněprávní  poradenství, které poskytujeme v úzké spolupráci s advokátní kanceláří SEIFERT A PARTNEŘI, jež se v soutěži Právnická firma roku umístila mezi nejvíce doporučovanými kancelářemi. Výrazně jsme také posílili týmy specializované na daňové a rodinné právo. Naši expertízu napříč všemi právními obory a podnikatelskými odvětvími ocenili nejen firmy, ale také naši privátní klienti – majitelé (rodinných) firem, top manažeři, investoři či například sportovci. Díky inovativním řešením a synergickému efektu všech našich služeb jsme si nejenom udrželi pozici nejkomplexnější kanceláře na trhu, ale oproti loňskému roku jsme ještě zvýšili tempo ekonomického růstu. Jsme rádi, že se naše vynikající výsledky promítly i do letošních cen soutěže Právnická firma roku,“ konstatuje řídící partner kanceláře Jaroslav Havel. Hlavní cenu pro domácí kancelář získala firma v soutěži již v roce 2015.

altHavel, Holásek & Partners zvítězila opakovaně také v kategorii Právo hospodářské soutěže, a to již třetí rok po sobě. „Zlatý hattrick a celkově čtvrté vítězství za posledních pět let je dokladem našeho výjimečného postavení mezi advokátními kancelářemi se zaměřením na soutěžní právo. Na trhu jsme jediní, kdo efektivně propojuje právní a ekonomické soutěžní poradenství. Díky tomu můžeme klientům nabídnout unikátní know-how pro řešení složitých problémů v oblasti ochrany soutěže a regulace,“ komentoval další vítězství v kategorii Právo hospodářské soutěže Robert Neruda, partner a vedoucí poradenské soutěžní skupiny Havel, Holásek & Partners.

Pro jeho tým i pro něj osobně byl rok 2017 nadmíru úspěšný i na mezinárodní úrovni. Kancelář letos získala např. nejlepší rating v prestižní publikaci Chambers Europe 2017 v kategorii Competition/Antitrust nebo byla zařazena do uznávané soutěžně-právní ročenky GCR 100 vydávané britskou společností Global Competition Review (GCR). Robert Neruda v roce 2017 uspěl v soutěži Inovativní právník roku, GCR jej označila za Thought Leader, Who is Who Legal pak za Competition Future Leader.

altDalším výrazným úspěchem v letošní soutěži Právnická firma roku je vítězství v kategorii Telekomunikace a média. „První cenu si odnášíme již pošesté, což svědčí o naší dlouhodobé kvalitě. Náš specializovaný tým pro telekomunikace a média je již řadu let jedním z největších v ČR a na Slovensku, přičemž se velmi významně věnujeme i právu informačních technologií, e-commerce a ochraně osobních údajů, nyní zejména v souvislosti s novým evropským nařízením o ochraně osobních údajů – GDPR,“ říká Jan Diblík, jeden z partnerů kanceláře, který má tyto oblasti na starosti. Kancelář je kromě domácích ocenění pravidelně uváděna v mezinárodních ratingových publikacích jako přední česká právnická firma pro oblast TMT. V ní má podle prestižní britské agentury Who´s Who Legal také nejvíce špičkových odborníků v ČR.

Ve zbývajících 13 odborných kategoriích byla kancelář vybrána mezi velmi doporučované kanceláře. „Tyto vynikající výsledky jsou dokladem naší všestrannosti a mimořádné kvality všech našich specializovaných týmů. Naše kancelář v současné době poskytuje klientům poradenství ve všech oblastech jejich podnikatelského i privátního života,“ shrnuje komplexní záběr kanceláře Jaroslav Havel. „Pevně věřím, že na naše dosavadní úspěchy navážeme i v příštím roce, kdy naši kancelář čeká změna názvu,“ uzavírá Havel.

Kancelář se k  1. 1. 2018 přejmenuje na HAVEL & PARTNERS a ve veřejném rejstříku bude evidována pod názvem HAVEL & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář.