Havel, Holásek & Partners opět podpořila česko-slovenskou soutěž studentů právnických fakult v rétorice – Právnický debatní turnaj

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners byla generálním partnerem druhého ročníku soutěže Právnický debatní turnaj. V řečnickém klání věnovaném trestněprávním tématům se letos utkali studentky a studenti šesti českých a slovenských právnických fakult v Brně, Olomouci, Praze, Bratislavě, Košicích a Trnavě. Mezifakultní finále se uskutečnilo 21. 4. 2017 v prostorách Právnické fakultě Masarykovy Univerzity v Brně.

Vítězem turnaje se stala Jana Babicová, jež od kanceláře získala stipendium ve výši 7 tisíc korun. Druhá v pořadí Ivana Trokšiarová obdržela 5 tisíc korun a stipendium v hodnotě 3 tisíce korun si odnesl také Zdeněk Gertsberger za nejlepší formu řečnického projevu.

Havel, Holásek & Partners  dlouhodobě podporuje mladé talentované studenty v jejich osobním rozvoji ať už přímo nabídkou stáží v kanceláři, nebo realizací a sponzoringem obdobných projektů, jako je Právnický debatní turnaj. Právnické fakulty sice ročně vygenerují stovky absolventů, kvalitních právniček a právníků je však na právním trhu stále nedostatek. Studentské soutěže pomáhají zvyšovat kvalitu a úroveň studia a zviditelňovat zjevné talenty,“ říká Jaroslav Havel, řídící partner Havel, Holásek & Partners.

Vítěze letošního ročníku Právnický debatní turnaj vybírala pětičlenná odborná porota složená ze státního zástupce Nejvyššího státního zastupitelství ČR Jana Laty, profesorky Márii Patakyové z Právnické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě, docenta Tomáše Sobka z brněnské a olomoucké právnické fakulty a Ústavu státu a práva Akademie věd ČR, doktora Davida Černého rovněž z Ústavu státu a práva a partnera advokátní kanceláře Havel Holásek & Partners Františka Korbela, který je rovněž ředitelem její vzdělávací Akademie a vysokoškolským pedagogem působícím na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Havel, Holásek & Partners finančně podpořila již loňský první ročník Právnického debatního turnaje. V něm se utkaly soutěžní týmy z pěti českých a slovenských právnických fakult (Brno, Olomouc, Plzeň, Praha a Bratislava) a vítězný tým si z finálového řečnického duelu na téma legalizace eutanázie odnesl dne 1. června 2016, tedy přesně 15 let od založení kanceláře Havel & Holásek, symbolických 15 tisíc korun.

Studentské stáže a další akce pro studenty

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners spolupracuje přibližně s šedesáti studenty právnických fakult a s několika dalšími studenty jiných vysokých škol zejména ekonomického zaměření. „Studenti-právníci se díky široké klientele dostávají hned po nástupu k pestré škále případů, což výrazně posiluje jejich praktické dovednosti a orientaci v jednotlivých právních i podnikatelských odvětvích. Těm, kteří se osvědčí, rovnou nabízíme po získání titulu možnost koncipientské praxe,“ říká HR ředitel Havel, Holásek & Partners Daniel Soukup.

Studenti mohou také využívat veškeré zázemí a know-how největší tuzemské advokátní kanceláře. Zdarma mohou navštěvovat například semináře ve vzdělávací Akademii Havel, Holásek & Partners. Pod její záštitou navíc letos podruhé probíhá v Praze a Brně cyklus právních workshopů na vybraná témata z reálné praxe a za účasti špičkových přednášejících. Do této studentské akademie se mohou přihlásit všichni studenti právnických fakult.

O práci v Havel, Holásek & Partners je mezi studenty právnických fakult zájem. Potvrdila to i letošní anketa TOP Zaměstnavatelé, v níž firma již třetí rok po sobě získala titul nejžádanějšího zaměstnavatele v ČR mezi advokátními kancelářemi.