Soutěžní tým Havel, Holásek & Partners a jeho vedoucí Robert Neruda získali nejvyšší rating v prestižním žebříčku Chambers Europe 2017

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners byla oceněna prestižní britskou ratingovou společností Chambers and Partners. V její aktuální publikaci Chambers Europe 2017 figuruje kancelář na prvním místě pro Českou republiku s nejlepším hodnocením Band 1 v kategorii Competition/Antitrust. Nejvyšší rating pro tutéž oblast získal v hodnocení jednotlivých právníků i Robert Neruda, partner kanceláře a vedoucí týmu specializovaného na soutěžní právo a ekonomii.

„Naše kancelář má v rámci České a Slovenské republiky jeden z nejzkušenějších, největších a nejdynamičtěji rostoucích týmů soutěžních právníků a ekonomů. Nejvyšší hodnocení v rámci aktuálního ratingu Chambers Europe 2017 považujeme za velký úspěch a doklad toho, že našim klientům jsme schopni zajistit komplexní a vysoce efektivní řešení složitých problémů v oblasti ochrany konkurence a regulace,“ komentuje další úspěch svého týmu Robert Neruda.

Soutěžnímu právu a soutěžní ekonomii se v Havel, Holásek & Partners momentálně věnuje cca 15 odborníků. Ti mají zkušenosti ze soukromého i veřejného sektoru, což jim umožňuje ucelené pochopení institucí, postupů a politik v rámci Evropské unie. Kromě Roberta Nerudy, který sám je bývalým místopředsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, v týmu působí například Milan Brouček, bývalý hlavní ekonom českého i slovenského soutěžního úřadu a dlouholetý ekonomický expert Generálního ředitelství Evropské komise pro hospodářskou soutěž. „Spojení špičkového právního a ekonomického soutěžního poradenství v rámci jednoho balíčku služeb, které intenzivně rozvíjíme od loňského roku, nemá v tuto chvíli na českém a slovenském trhu obdobu,“ dodává Robert Neruda.

Ocenění v oblasti soutěžního práva

Soutěžní praxe největší česko-slovenské advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners je pravidelně oceňována v celé řadě mezinárodních hodnocení. Letos byla kancelář zařazena do prestižní soutěžně-právní ročenky GCR 100, kterou vydává britská společnost Global Competition Review (GCR). V publikaci, jež shrnuje výsledky za rok 2016 (17th Edition), kancelář figuruje mezi lídry soutěžního práva a ekonomie v České republice s nejvyšším možným ratingem Elite a mezi velmi doporučovanými poradenskými subjekty téhož zaměření na Slovensku (rating Highly Recommended).

Kancelář je také držitelem prestižního klientského hodnocení ILO Client Choice 2015 for Antitrust and Competition a její partner Robert Neruda je doporučován jako odborník na soutěžní právo publikacemi The International Who’s Who of Competition Lawyers & Economists, ILO Client Choice nebo Chambers Europe Guide.

V letech 2013, 2015 a 2016 kancelář získala prvenství rovněž v české soutěži Právnická firma roku v kategorii Právo hospodářské soutěže a v letech 2011, 2012 and 2014 byla v téže kategorii zařazena mezi velmi doporučované právnické firmy.