Havel, Holásek & Partners je podle prestižní globální ankety M&A Today Awards již pátý rok nejlepší kanceláří v oblasti fúzí a akvizic na Slovensku

Největší česko-slovenská právnická firma Havel Holásek & Partners získala za činnost své bratislavské kanceláře ocenění v globální anketě M&A Today Awards a již pátý rok po sobě se stala nejlepší právnickou firmou na Slovensku pro oblast fúzí a akvizic.

„Tento kontinuální úspěch nás velmi těší a je skvělou vizitkou naší poradenské činnosti. M&A transakce jsou typicky velmi komplexními projekty a naše kancelář při jejich realizaci těží zejména z multidisciplinárního právního týmu, který v rámci jedné kanceláře patří k nejpočetnějším v Evropě. Díky komplexnosti a velikosti našeho M&A týmu jsme již několik let na špici v poskytování tohoto typu právních a souvisejících poradenských služeb v regionu střední a východní Evropy,“ říká Jaroslav Havel, řídící partner Havel, Holásek & Partners.

Fúze a akvizice představují nejvýznamnější oblast činnosti a specializace kanceláře. Její M&A tým tvoří více než 60 právníků, včetně třinácti partnerů. Při přeshraničních transakcích kancelář dále využívá podpory odborníků ze spolupracujících zahraničních právnických firem.

V roce 2016 kancelář zastupovala klienty při více než 90 podnikových transakcích, z nichž více než dvě třetiny byly úspěšně dokončeny. Kromě mezinárodních transakcí různých finančních objemů se podílela na celé řadě českých a slovenských transakcí, u kterých hodnota dosáhla téměř 10 miliard korun (cca 370 milionů eur). Jednalo se například o právní poradenství slovenské společnosti Železiarne Podbrezová při jedné z nejvýznamnějších transakcí v oblasti strojírenského průmyslu, prodeji 100 % akcií strojírenské a metalurgické společnosti Žďas a jejích dceřiných společností čínské společnosti CEFC, nebo poradenství společnosti IAD Investments při akvizici obchodního centra Laugaricio v Trenčíně, což byla v loňském roce největší realitní transakce na Slovensku.

Další M&A ocenění

Vedoucí postavení kanceláře v oblasti fúzí a akvizic na českém a slovenském právním trhu i v celé střední a východní Evropě je reflektováno prestižními mezinárodními nezávislými ratingovými agenturami – Mergermarket, Thomson Reuters a EMIS DealWatch, v jejichž hodnoceních se kancelář pravidelně umísťuje na 1. místě v počtu realizovaných transakcí již od roku 2009. Agentura Global Law Experts vyhodnotila kancelář jako nejlepší českou právnickou firmu pro oblast fúzí a akvizic v roce 2013 a 2014. Na Slovensku kancelář kromě vítězství v M&A Today Awards v letech 2013 až 2017 vyhrála rovněž cenu Právnická firma roku 2015 v kategorii Fúze a akvizice.