Havel, Holásek & Partners získala od prestižní britské agentury Global Competition Review nejvyšší rating pro oblast soutěžního práva v ČR

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners byla zařazena do prestižní soutěžně-právní ročenky GCR 100, kterou vydává britská společnost Global Competition Review (GCR). V publikaci, jež shrnuje výsledky za rok 2016 (17th Edition), kancelář figuruje mezi lídry soutěžního práva a ekonomie v České republice s nejvyšším možným ratingem Elite a mezi velmi doporučovanými poradenskými subjekty téhož zaměření na Slovensku (rating Highly Recommended).

„Naše kancelář má v rámci České a Slovenské republiky jeden z nejzkušenějších, největších a nejdynamičtěji rostoucích týmů soutěžních právníků a ekonomů. Zařazení do prestižní publikace GCR 100 považujeme za velký úspěch, který nás těší o to více, že hodnocení Elite pro Českou republiku a Highly Recommended pro Slovensko získáváme druhý rok po sobě. Je to pro nás velká satisfakce za komplexní servis našim klientům, jimž poskytujeme skutečně funkční způsob řešení složitých problémů v oblasti ochrany konkurence a regulace,“ říká Robert Neruda, partner kanceláře a vedoucí týmu specializovaného na tuto oblast.

Soutěžnímu právu a nově také soutěžní ekonomii se v Havel, Holásek & Partners momentálně věnuje cca 15 odborníků. Ti mají zkušenosti ze soukromého i veřejného sektoru, což jim umožňuje ucelené pochopení institucí, postupů a politik v rámci Evropské unie. Kromě Roberta Nerudy, který sám je bývalým místopředsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, v týmu působí například Milan Brouček, bývalý hlavní ekonom českého i slovenského soutěžního úřadu a dlouholetý ekonomický expert Generálního ředitelství Evropské komise pro hospodářskou soutěž. „Spojení špičkového právního a ekonomického soutěžního poradenství v rámci jednoho balíčku služeb, které intenzivně rozvíjíme od loňského roku, nemá v tuto chvíli na českém a slovenském trhu obdobu,“ dodává Robert Neruda.

Ocenění v oblasti soutěžního práva

Soutěžní praxe největší česko-slovenské advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners je pravidelně oceňována v celé řadě mezinárodních hodnocení. Kromě ratingu GCR se jméno kanceláře objevuje například v publikacích vydávaných další renomovanou agenturou – Chambers Global, podle níž má Havel, Holásek & Partners jednu z nejlepších praxí v oblasti soutěžního práva v České republice. Kancelář je také držitelem prestižního klientského hodnocení ILO Client Choice 2015 for Antitrust and Competition a její partner Robert Neruda je doporučován jako odborník na soutěžní právo publikacemi The International Who’s Who of Competition Lawyers & Economists, ILO Client Choice nebo Chambers Europe Guide. V letech 2013, 2015 a 2016 kancelář získala prvenství rovněž v české soutěži Právnická firma roku v kategorii Právo hospodářské soutěže a v letech 2011, 2012 and 2014 byla v téže kategorii zařazena mezi velmi doporučované právnické firmy.