Havel, Holásek & Partners navazuje spolupráci v Íránu

Největší česko-slovenská advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners uspořádala ve své pražské centrále ve Florentinu přednášku pro delegaci 30 íránských právníků. Jejími cíli bylo přiblížit hostům právní a podnikatelské prostředí v České republice a zároveň navázat nové užitečné kontakty v íránském právním prostředí. Írán je nejvíce diskutovanou exportní příležitostí roku 2016, pro české strojírenství, ale i pro další obory. Vzájemná obchodní a investiční spolupráce obou zemí v dalších letech pravděpodobně poroste.

„Írán je bezesporu země s velkým exportním a investičním potenciálem. V současnosti se po dlouhé době znovu otevírá světu. I když tento proces potrvá mnoho let, místní advokáti se již nyní živě zajímají o evropské právní standardy a vzory. To zahrnuje i hlavní atributy korporátního businessu v České republice a jeho navázání na mezinárodní obchodní právo. Stejně tak jsou pro ně velice zajímavé informace o právních vztazích ČR a Íránu a příležitostech spolupráce do budoucna. Na naší straně jsme pak získali mnoho zajímavých kontaktů, které jistě mohou být užitečné českým exportérům a investorům do této velké země,“ uvedl po setkání s íránskou delegací senior advokát a odborník na mezinárodní obchod a investice Martin Ráž. Setkání se dále účastnili i partneři kanceláře Robert Nešpůrek a Jan Šturm.

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners poskytuje komplexní právní poradenství a související daňové služby řadě mezinárodních společností působících na území České a Slovenské republiky i v zahraničí. Jedná se především o poradenství v oblasti mezinárodních fúzí a akvizic, při vytváření mezinárodních struktur, expanzi na zahraniční trhy, exportu zboží, služeb či investičních celků exportního a projektového financování a pojištění v mezinárodních sporech. Kancelář poskytuje právní poradenství ve 12 světových jazycích pro oblast více než 60 zemí světa. Až 70% jejích případů obsahuje mezinárodní prvek.